top of page

WAAROM SERVICE BY KIM

Service by Kim - Diverse diploma's

Door mijn jarenlange ervaring in verschillende functies heb ik diverse werkzaamheden mij eigen gemaakt. Met deze ervaring ben ik breed en flexibel inzetbaar. Ik heb diverse diploma's behaald zoals mijn SEU (opleiding uitzendbranche) en HBO Management Assistent. Door de dynamische functies die ik heb vervuld, heb ik geleerd om snel te schakelen, het overzicht goed te bewaren en niet snel ergens van in de stress te raken. Ik krijg er energie van om te ontzorgen!
Flexibiliteit betekent bij mij: aanpassen aan de wensen van mijn klanten en in oplossingen denken.

In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met de hondensport Agility. Dit is een beetje een uit de hand gelopen hobby want mijn motto is, als je iets doet, doe het dan goed! Ik mag mezelf, samen met mijn oudste hond Winnie, de Nederlands Kampioen van 2022 noemen. Dit is een geweldige prestatie en een kers op de taart van het harde werken! Iets waar ik erg trots op ben, en een moment om nooit te vergeten. Om dit te kunnen bereiken, moet je veel trainen, soms dingen laten, beschikken over doorzettingsvermogen en tot het uiterste willen gaan. 

Wanneer ik voor u aan de slag ga, kunt u ervan uitgaan dat ik deze eigenschappen ook tijdens mijn werk gebruik. Ik streef naar perfectie en een tevreden klant is mijn einddoel. Ik wil niet alleen mijn opdracht afronden, maar er ook voor zorgen dat u de volgende keer weer direct aan mij denkt.

Het voordeel van het werken met Service by Kim is dat u geen rompslomp heeft van personeelsadministratie, geen hoge personeelskosten en geen risico's loopt.  U kunt de randzaken die u veel tijd kosten aan mij uitbesteden en zich focussen op uw core business. U krijgt weer meer tijd voor de dingen die u leuk vindt! 
Wanneer uw personeel het te druk heeft met randzaken, verliezen ze het plezier in hun werk en is er aan kans dat ze op zoek gaan naar een andere baan. Ook met de tekorten op de huidige arbeidsmarkt en in de vakantieperiode is het fijn om snel en flexibel gebruik te kunnen maken van Service by Kim.

Recruitment

Mijn laatste werkervaring heb ik opgedaan bij Raaak Personeel in de rol van allround consultant. Ik had een heel breed takenpakket wat varieerde van het online zoeken naar kandidaten, tot het voeren van kennismakingsgesprekken met potentiële kandidaten, het maken van contracten en het onderhouden van contacten met klanten. 
Ook schreef ik vacatureteksten en bezocht ik potentiële nieuwe klanten.


Uitzendkrachten die werkzaam waren voor ons, konden altijd bij mij terecht met vragen omtrent hun werkzaamheden, salaris, ziekte, contracten en alle overige zaken.

Ik heb diverse key accounts beheerd en relatiebeheer is mijn sterke punt.

Service Adviseur

Ik heb afspraken gepland voor de werkplaatsen, zowel telefonisch als het verwerken van online gemaakte afspraken.
Werkorders werden alvast aangemaakt met daarop zoveel mogelijk de te verwachten werkzaamheden. Dat betekent dat ik rekening hield met onderhoudsschema's en daarin ook vooruit dacht. 

Ik probeerde een zo efficient mogelijke planning te maken en vooraf alvast zoveel mogelijk te regelen zoals het reserveren van vervangend vervoer en het afroepen van banden uit de opslag. 

Later heb ik de functie van Service Adviseur vervuld, het gehele proces rondom het onderhoud of een reparatie van de auto. 
Dat hield in dat ik begrotingen maakte, onderdelen bestelde, contact onderhield met de werkplaats, de klanten en de leasemaatschappijen. 
Ook heb ik de werkorders gefactureerd.

Diverse werkzaamheden

Mijn carrière begon als gastvrouw / telefoniste op de zaterdag en ben ik doorgegroeid naar diverse functies.
Zo ben ik werkzaam geweest als management assistente van de algemeen directeur en op de marketing afdeling. In deze veelzijdige functie varieerde mijn werkzaamheden van het schrijven van nieuwsbrieven tot aan het beheren van de website, het organiseren van evenementen en het analyseren van de websites. Leads nabellen en het opschonen van het klantenbestand behoorde tot mijn taken.

Ook ben ik onderdeel geweest van het opzetten van het klanten contactcentrum.

Op de Sales afdeling ondersteunde ik met werkzaamheden zoals auto's bestellen, zorgen voor voldoende voorraad en eigenlijk alles rondom het verkoopproces ter ondersteuning van de verkopers. 

bottom of page